Maltezer

De vacht van de Maltezer is zeer teer en breek snel af. U borstelt het haar laag voor laag en zeer voorzichtig. Let ook op eventuele knopen of klitten. Indien men kiest voor een lange vacht wordt er meer verzorging thuis verwacht, en wordt hij enkel bij de kapper aan de poten geknipt, alsook de oren worden regelmatig geplukt (overvloedige haargroei in de gehoorgang), de ogen worden gereinigd en de nagels worden geknipt.
Wanneer u aan het lange haar teveel werk vindt, kunt u het ook laten trimmen, het haar wordt dan geknipt op een lengte van 2 cm. Zo is hij op zijn mooiste. Oren kunnen ook worden kortgeknipt, maar worden ook wel lang gelaten.
De ogen van de Maltezer vragen ook extra verzorging. Als dit niet gebeurt zien we snel ontsierende roestbruine traanstrepen. Dit kan men schoonmaken met afgekoeld gekookt water of een druppel vaseline op de haren in de ooghoeken. Indien er zich harde traankorrels bevinden, verwijder die dan gewoon met een watten propje. Herhaal dit dagelijks. Er is niets mooier dan een witte snoet en is bovendien veel verzorgder.

2004 tashy.be
Designed by Forest